Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev
AktueltSamler materiale fra skolestreikene 

Samler materiale fra skolestreikene 

Norsk Teknisk Museum dokumenterer og samler inn materiale fra klimastreiken.

– Barn og unges skolestreiker kan bli et viktig internasjonalt vendepunkt for hvordan samfunnet ser på nødvendigheten av å handle. Teknisk museum vil gå i dialog med ungdommen for å dokumentere og forstå, sier Frode Meinich, direktør ved Teknisk museum i en pressemelding fra museet.

–  Med teknologi har mennesker skapt klimaendringer. Teknologi er også nødvendig for å finne løsninger, understreker han.

(Les direktørens leserinnlegg om saken)

Ber om foto

Museet håper folk vil dele foto av plakater, paroler, hendelser og gjenstander med tilknytning til streiken. Slike bilder kan deles på e-post: klima@tekniskmuseum.no.

Ansatte ved museet vil selv være tilstede under skolestreiken i dag 22. mars, for selv å dokumentere med film og foto. De vil også vurdere muligheten for å samle inn gjenstander knyttet til demonstrasjonene.

Bevarer for framtida

Innsamlingen er motivert av et ønske om å bevare og dokumentere denne historiske begivenheten for fremtiden.

«Hensikten er å bevare materielle spor fra de streikenes aktiviteter. Innsamlinger av gjenstander vil også skje i samarbeid med ungdommene selv. En viktig del av Teknisk museums samfunnsoppdrag er å formidle kunnskap om sammenhenger mellom teknologi, medisin og kultur over tid. Klimaendringer er vår tids store spørsmål og krever daglig engasjement. Det handler om oss alle, og i særdeleshet museets kjernegruppe, barn og unge», skriver museet.

Klimastreikene

«Klimaspørsmålet er vår tids skjebnespørsmål. Det vi foretar oss nå, får ikke fremtidige generasjoner gjort noe med. Vi når snart et punkt hvor det ikke er noen vei tilbake», sa Greta Thunberg, den 16 år gamle klimaaktivisten som startet sin skolestreik alene foran den svenske Riksdagen.

Med sine uttalelser og handlinger har Thunberg skapt en bevegelse, hvor ungdommer i hele Europa streiker for klimaet. I Norge er det Natur og ungdom som organiserer streikene. I Bergen demonstrerte over 4000 ungdommer fredag 14. mars. I dag – 22. mars – streikes det i alle landets fylker, og Natur og ungdom forventer at over 10 000 barn og unge demonstrerer for klimaet i dag.

Se nu.no for mer informasjon om streikene (Natur- og  ungdoms nettsider).

Fakta // Norsk Teknisk Museum

I Kjelsåsveien i Oslo www.tekniskmuseum.no

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Oslo vitensenter og Nasjonalt medisinsk museum er integrert i Norsk Teknisk Museum.

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse
Annonser