lørdag, 27. november, 2021

MENY

lørdag, 27. november, 2021
Museumsnytt anbefalerIllustrerte sigøynereventyr

Illustrerte sigøynereventyr

Høna løp rundt i campingvogna i 150 kilometer i timen. Og den skrek og var gal. Høna var gal!


Forf. Maria Barinka Lakatostova, Robert Lorentsen og Balder Carsten Hasvoll Romske eventyr og historier = Paramici taj cace historijiForf. Maria Barinka Lakatostova, Robert Lorentsen og Balder Carsten Hasvoll
Romske eventyr og historier = Paramici taj cace historij
Ill. av Ruth Thomlevold
Solum forlag, 2016

Høna løp rundt i campingvogna i 150 kilometer i timen. Og den skrek og var gal. Høna var gal! Det går ikke særlig bra med høna, og vil du vite hvordan historien fortsetter må du lese denne boka med ekte sigøynereventyr. Alle tekster er trykket på både romanes og norsk. Historiene er skrevet for barn, men er også overraskende og underholdende lesning for voksne, samtidig som den gir et innblikk i romsk kultur i dag. Forfatterne kjenner den romske dialekten lovara godt og tekstene er gjennomarbeidet slik at den muntlige stilen er ivaretatt på begge språk. Fordi dette er en av de første bøkene på både romanes og norsk dekker den et stort savn hos rom. Rom er en av de nasjonale minoritetene som i flere år aktivt har brukt museer som arenaer for å spre kunnskap om sin historie og kultur.

Anbefalt av Tone Cecilie Karlgård, lektor/mangfoldskurator ved Kulturhistorisk Museum, UiO og medlem av Museumsnytts redaksjonsråd.

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Forrige artikkelA past yet to come
Neste artikkelKulturarv bakerst i køen
Annonse