onsdag, 8. desember, 2021

onsdag, 8. desember, 2021
Museumsnytt anbefalerHelgeanbefalingen: En uforglemmelig del av vår felles hukommelse

Helgeanbefalingen: En uforglemmelig del av vår felles hukommelse

Helgeanbefalingen! Museene er for alvor ferdig med pandemien, det er mye som skjer: Byblikk på Bymuseet, OsloMuseum, danseutstilling på Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk, stor Astrup-utstilling på KODE Kunstmuseene i Bergen. Men Museumsnytt stopper ikke noen av disse stedene denne gang. Skjønt vi blir i Bergen. Eller på nett. I anledning Skeivt kulturår 2022, og viktigheten av fokus på kampen for likestilling og grunnleggende menneskerettigheter hvert år, er ukens anbefaling det nasjonale kunnskapssenteret for Skeiv historie, Skeivt arkiv. Her finner man det man trenger for å bli et litt klokere, mer empatisk og dannet menneske. For eksempel et rikholdig arkiv og en rekke innsamlete, personlige historier, formidlingsopplegg utviklet spesielt for museene og en stor samling bilder og arkivmateriale til fri bruk. Noen må samle på dokumentene og minnene og fortelle de viktige historiene. Hvis ikke glemmer vi dem. Hurra for er en sentral forvalter av vår felles hukommelse. Hurra for Skeivt arkiv!

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse